#2021-04-29 08:18:36 

Jask0lka

Użytkownik

Posty: 56

Skąd: Dąbrówno

Wiek: 41

Powszechnie wiadomo, że jedzenie ryb to same zdrowie. Niezależnie od tego jak przygotujemy taką potrawę, trzeba się również zastanowić nad dobraniem odpowiedniego trunku do dania. W takim wypadku najlepiej sprawdza się wino. Tylko jakie wino wybrać? Które będzie najodpowiedniejsze do pstrąga czy tuńczyka?- oto pytanie do Was forumowiczów.
#2021-04-29 09:26:15 

Grota

Użytkownik

Posty: 35

Skąd: Ustka

Wiek: 33

Białe wino do ryby, czerwone do mięsa - ta zasada obowiązywała od zarania dziejów. Tymczasem dzisiejsza sztuka kulinarna jest jednak znaczne bardziej nowoczesna i rządzą nią luźniejsze reguły. Nikogo zatem już nie dziwi łączenie czerwonego wina i ryb. Wszystko zależy od naszych preferencji.
#2021-04-29 10:57:22 

FrinkieGhost

Użytkownik

Posty: 23

Skąd: Ustka

Wiek: 19

Kupując wino do ryby, musimy wziąć pod uwagę kilka czynników: strukturę mięsa, intensywność smaku, sposób przyrządzenia oraz dodatki, z jakimi rybę serwujemy. I tak do ryb delikatnych pasują wina subtelne i szczupłe. Tymczasem do ryb tłustych i wyrazistych, jak łosoś, najodpowiedniejsze będą wina cięższe, bardziej oleiste.
#2021-04-29 11:49:40 

Drużynowy

Użytkownik

Posty: 25

Skąd: Elbląg

Wiek: 21

Jeśli chodzi o tuńczyka to najlepiej pasują wina czerwone. Tymczasem wina półsłodkie sprawdzą się doskonale niemal przy każdym gatunku ryb. Warto trochę poeksperymentować z markami win i dobrać te najodpowiedniejsze, które będzie nam szczególnie smakować.
#2021-04-29 12:38:33 

Seheresada

Użytkownik

Posty: 16

Skąd:

Wiek: 29

Może jestem niepoprawną tradycjonalistką… Otóż do ryb zawsze dobieram tylko i wyłącznie wino białe. Nie lubię eksperymentować w kuchni więc trzymam się utartych zasad. Moi goście są zawsze usatysfakcjonowani moim wyborem.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015